Morro

Idag är det riktigt varmt, ca 30 grader. Och det är september! Snacka om att jag inte är van, det känns som om jag har semester hela tiden pga värmen. Igår var jag ute med min värdbror och hans vänner, så sov länge idag. Trodde först att vi bara skulle vila hela dagen men min värdmamma frågade om jag ville följa med till ett köpcentrum, och ja självklart ville jag det. Det var stort och utomhus, och hade en del med massa outlets och en del med vanliga affärer så som Primark, Zara och H&M. Vi var i outletdelen och jag köpte en klänning, en jumpsuit, ett linne och en t-shirt. Det kändes faktiskt behövligt då jag ju bara har en del av mina kläder här och allt går inte att använda i värmen.

På vägen hem pratade vi som ofta annars om mat, och de fick veta att jag inte ätit något de kallade Morro, och som alla älskade. Så då stannade vi och åt det som aptitretare. Det var tydligen grisansikte... Smakade helt okej men kändes rätt konstigt att äta. Nu var jag gjort det i alla fall, men skulle kanske föredra att inte göra det igen...

Om några timmar ska jag träffa de andra svenskarna som bor här inne i Valencia. Ska bli spännande för ingen av oss hittar..  Men det får bli som det blir. Nu sitter jag och tittar på Ted på spanska, så ska lägga ifrån mig mobilen och koncentrera mig så att jag förstår något...
 
Köpcentrumet

Morro

Torget i närheten av oss

Länge sedan

Oj vad länge sedan det var jag bloggade nu! Det finns en rätt logisk anledning till det, eller två faktiskt. Den första är att det inte händer lika mycket chockerande längre, inte lika mycket jag vill skynda mig att dela med mig av. Den andra är att det som händer berättar jag till massa olika människor flera gånger om via typ mail plus att jag skriver dagbok så jag orkar liksom inte berätta det en gång till.

Skolan har kommit igång på riktigt, men jag har inga böcker så sitter mest där som ett fån om inte nån snäll själ delar med sig, och även då är det svårt. Var på en kurs vid namn "Spanska för utlänningar" igår också, jag tänkte gå där för att lära mig mer grammatik. Att lyssna och prata lär jag mig automatiskt, och ordförrådet ökar också, men grammatiken står i princip still. Dock verkade den kursen lite sådär, men det var ju bara första gången så ska självklart dit igen.

Har också gått runt för att hitta gym i närheten. Jag har inte tränat ordentligt på evigheter och här äter man väldigt sött (ett exempel på frukost är citronsockerkaka med nutella och mjölk, men jag äter så nyttigt jag kan dvs vitt bröd med ost och te) så börjar känna mig lite bloated. Det har gått helt okej, hittade två här i närheten men ingen känns riktigt hundra. Det ena var endast för kvinnor, cirkelgym med endast ett rum och alla som var där var 60+ och körde bara för att håll uppe formen eller rehabilitera, inte riktigt jag. De sa typ att maskinerna som fanns var sådana som skulle "vara anpassade efter kvinnor" och jag känner liksom att om de ska "forma kvinnokroppen" på de sättet jag tror vill jag inte gå där för jag vill bygga muskler. Det andra var ett sånt gym man föreställer sig, med endast muskelknuttar som såg ut som om de skulle spränga sina tröjor, kantiga maskiner, lite dunkelt, hög musik och svettdoft. På nåt sätt känns det ändå bättre, för då kan jag välja själv. Har dock lovat att jag ska testa på det första gymmet (det för endast kvinnor) idag kl 18 och sen bestämma, men har (lite dumt kanske) redan bestämt mig för att säga nej. Får ju ett gratis träningstillfälle i alla fall! Jag ska helt enkelt leta vidare.

Min värdsyster lär sig gitarr av en vän, och på sin försenade födelsedagsmiddag i lördags fick hon en av sina vänner. Så nu hörs det gitarrspel hela tiden, men jag får också spela! Så är jätteglad, har verkligen saknat det. 

Jag har inte så många bilder nu, utan här kommer några från inne i Valencia där jag hävar med några vänner i lördags.

La pata de palo

Idag är det lördag, och min första riktiga helg här. Som jag skrev tidigare gick den första veckan olidligt långsamt men dessa fem skoldagar har varit raka motsatsen. Jag har trivts bra, och träffat min värdbrors vänner flera gånger på kvällarna så det händer saker ofta. Sen har vi ju siestan också, och den är jag riktigt glad över. Tre timmar för mig själv med en bok, musik eller sömn är precis vad jag behöver, kanske främst då jag är lite av en ensamvarg i ett land fullt av översociala spanjorer.

Nu är det siesta och jag sitter med en bok jag fått av min lärare i castellano (vilket är vad spanska kallas här, då español mer är samlingsnamnet för all spanska i hela världen), och ska läsa en tio sidor lång skräcknovell vid namn La pata de palo. Jag har problem med att förstå och får sitta med ordbok så jag njuter ju inte direkt av den här läsningen. Hittills har jag läst strax över fem sidor och har fem sidor med ord jag skrivit upp. Så detta tar otroligt lång tid... 

Jag ska vara klar tills på måndag så tänkte ägna mig åt detta nu, för vid halv sex ska jag in till Valencia centrum med en tjej (och kanske hennes vänner) från klassen jag har matte med. Vi ska äta middag där och jag hoppas på att kunna uppgradera min garderob lite, då jag inte är van vid denna värme och därför har lite bristande kläder. Jag kan knappt ha jeans nämligen och skolan har som klädregel att man inte får ha korta shorts, vilket inte ger mig så många val. 
 
Veckans lilla bildskörd:

Solnedgång igår. Himlen här är så himla vacker. Det är så mycket mer kontrast och färg än himlen i Sverige, som på något sätt känns blek i jämförelse. När jag tog denna bild skrattade folk runt mig och sade att jag fotade för att "det finns ingen sol i Sverige"...


Älskar dessa stunder mer än allt. Är så glad över att jag fick möjligheten att spela just här, för det är så ensamt och tyst, och alltså ett helt idealt ställe för mig.

Just nu.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu