Mysigt söndag

Har, som den fantasilösa rubriken antyder, haft en mysig söndag. Började med panik över kemin som faktiskt till slut gick bra. Det var den flrsta instuderingsfrågan som var svår och gjorde att jag sönkte mig totalt och var så stressad att jag mådde illa. Men sen visade det sig att jag kunde allt rätt bra ändå! Har ju imorn på mig också.
Jag har också bakat till gymnasiematten! Det blev mint och chokladbrownies. Dem var verkligen jättegoda, första gången jag har gjort dem faktiskt. Men jag är nöjd.
Min favoritserie Face Off började idag ockaå, yay!! Det är nytt koncept så både åtta som varit med tidigare och åtta nykomlingar ska tävla. Det är jättekul för flera av mina favoriter har kommit tillbaka, som RJ, Roy och Alana. En av min favoritet från alla säsonger, RJs Tim Burton inspirerade hotellpojke ser ni nedan. Ser fram emot varje söndag nu!!

Ligger i sängen och lutar mig på armbågarna nu när jag bloggar och mina axlar KNARRAR! Helt sjukt obehagligt, jag vet inte vad det är med dem... Usch haha!


Att spara bilder från internet tar typ ett dygn för mig, så håll till godo med en screenshot. Men visst är den fantastiskt snygg?!?

Detective Conan

Detective Conan (också kallad Case Closed) handlar om Shinichi Kudo, som går i andra ring på gymnasiet. Han är en ganska känd detektiv med en otrolig talang, och man slutar aldrig förvånas över hans skicklighet. En dag är han med sin barndomsvän Ran på en nöjespark när någon blir mördad. Shinichi klarar av fallet med lätthet, men blir misstänksam på ett par helt svartklädda typer och följer efter dem. Hans misstankar visar sig vara riktiga - de har utövat utpressning på en direktör. Helt plötsligt får Shinichi ett slag i huvudet och matas med en drog. Drogen var menad att döda honom, men istället krymps han till ett barn! Shinichi skaffar sig då ett alias, Conan Edogawa, med hjälp av sin vän Doktor Agasa. Han flyttar därefter in hos Ran och hennes pappa, som arbetar som detektiv men är helt oduglig. Ingen utom Conan själv och Doktor Agasa vet om Conans egentliga identitet. Nu börjar Conan/Shinichi lösa fall genom Rans pappa, Kogoro Mori, samtidigt som han för en ständig kamp för att få sin riktiga kropp och sitt liv tillbaka.
  
Det här är en av de första mangorna jag började läsa, och jag tycker verkligen om den här! Den utspelar sig i nutid, med inga övernaturliga effekter alls (utom drogen och kanske lite andra småsaker som det brukar vara i spion/mysterieböcker). Den fokuserar istället nästan helt på alla fall som Conan/Kogoro Mori löser, deras liv utanför och även på Conans jakt efter Ligan, som förgiftade honom. Fallen är helt otroligt fantasifulla och jag har aldrig, efter 800 kapitel, kunnat lösa ett själv. De är så otroligt smarta och listiga varje gång, det är verkligen otroligt roligt att läsa! Den är inte speciellt brutal, även om det kan verka så med alla mordfall, men det är mycket mindre än ett kriminaldrama på tv. Jag tycker verkligen om den här serien, och har inte tröttnat ens efter de ca 800 kapitel som finns nu. Än verkar inte heller slutet finnas inom sikte... Det är väldigt kul att den inte bara fokuserar på monster, Shinigamis, övernaturliga krafter och andra vanliga saker i mangor, utan att den har en så ovanlig handling. Jag rekommenderar verkligen den här till alla! De flesta åldrar borde kunna läsa den och även ni som inte vill ha en så övernaturlig manga - den här har inget sådant vilket är jättebra!
 
Conan och Shinichi
  
Conan och Shinichi
  
Shinichi och Ran
  
huvudkaraktärerna, i förgrunden Conan, Shinichi, Ran och Kogoro, och nere till vänster detektivbarnen som hjälper Conan att lösa fall när han har krympt (de är hans vänner från skolan)
 

Soligt

Hade en supermysig förmiddag med Emma på stan idag. Värdet var ju helt otroligt! Älskar det. Vi var på KawaÉ Imports 2-årsjubileum och hade det supermysigt! Älskar verkligen den affären asså. Jubileumet var väldigt bra, två tipsrundor, dekorera cupcakes, fika och mer! Fick massa japanskt godis (tex Pocky med smak av görnt te, mums!) för att vi klarade av tipsrundan så jag är så mätt att jag storknar just nu... Jag förstår inte vad det är med mig, jag kan äta hur jävla mycket som helst! Jag överdriver inte ens... Förutom det köpte vi en korv och fikade sedan på Sandy's. Deras oreotårta är underbar! Vi köpte mest korven för att vi ville stilla vårt samvete över att vi bara fikade till lunch, haha. För övrigt har jag haft en superlugn dag, så skönt! Jag har läst massa, seriöst över 500 sidor vilket var såååå kul! Det var länge sedan jag läste såhär mycket. Njöt av solskenet och värmen också såklart. Imorn blir det sjukt mycket plugg! Emmas till vänster och min till höger. Oreotårta och Ramune, en japansk läsk. Den är sjukt god, och locket är fantasifullt med en kula som man måste trycka ner innan man kan dricka. Bra bok och gott godis ^^

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu