Hemma

Tråkigt nog blev det inget skid-vm igår. Precis när vi var på väg in i Falun säger de på radion att alla biljetter var slutsålda så det var bara och åka vidare direkt mot Uppsala. Extremt surt, men det var också skönt att vara hemma tidigt. 

Jag har bara slappat sen jag kom hem. Jag hade som mål att läsa sex böcker det här lovet, men eftersom jag var med Masha t.o.m onsdag hann jag bara med fem, och de två sista läste jag i lördags. Tänkte börja med den sjätte, Illusionisten av John Fowles, idag, men eftersom den var väldigt tjock så struntade jag i det och pluggade matte istället eftersom jag har nationella på tisdag. Kännet mig väl så där halvförberedd... Lite jobbigt egentligen, för jag vill verkligen ha bra betyg, kursen tar slut nu i veckan. Det är bara att kämpa vidare!
 
Jag minns inte om jag skrivit det tidigare, men i alla fall har jag blivit kallad till intervju angående ett år i Spanien. Jag är så himla nervös och taggad. Det här kanske blir av, hoppas hoppas hoppas!! Intervjun är om två veckor och jag tänkte förbereda mig genom att öva in massa nya glosor och titta på program på ur. Det är sånt som kommer vara nyttigt ändå, även om jag inte kommer in. Men jag hoppas verkligen och ska göra mitt bästa!
 
Avslutar med en bild från Sälen. Ska lägga upp ett ordentligt bildinlägg senare! 

20 roliga frågor

Här kommer till skillnad från förra frågeinlägget 20 lite mer annorlunda frågor!
 

1. Om du fick välja att leva i en tv-serie, vilken skulle du välja att leva i då?

Hm, svårt. Jag skulle nog välja någon i stil med Doctor Who eller Sherlock tror jag! Och om manga så Kuroshitsuji eller One Piece.

2. Vad ville du bli när du blev stor när du var barn?

Jag har seriöst velat bli allt från obducent och FBI-agent till vetrinär och lärare, jag kunde aldrig bestämma mig!

3. Vilken är din favoritdoft?

Jag älskar allt som luktar gott, men har ingen riktig favoritdoft. Parfymer såklart, älskar personliga dofter som man direkt när man känner den förknippar med någon!

4. Om du var en stor stenbumling, var skulle du vilja ligga still då?

Ljunghusen, såklart. Kanske på stranden i Skanör, eller rakt mittemot bryggan vid parkvägen, eller vid piren och kunna se alla solnedgångar...

5. Du får veta att jorden kommer gå under om tolv timmar. Vad gör du? 

Gör saker jag älskar med människor jag älskar och försöker njuta så mycket som möjligt. Fast troligtvis skulle jag typ freaka ur, åtminstonde inombords...

6. Vad tror du skulle vara annorlunda i ditt liv om du var av det motsatta könet?
Inte så jättemycket. Jag skulle väl säkert influerats på andra sätt än jag gjort idag, men jag skulle förhoppningsvis vara ganska likadan. Dock skulle jag nog inte ha samma vänner som idag vilket skulle vara hemskt! Men egentligen skulle väl det kunna vara ganska stora killnader mellan mig som tjej och kille, men det beror ju helt på vad som händer i livet och om jag har samma personlighet.
7. Vilket är ditt favoritverktyg?
Haha, kanske tängerna jag använder till att göra smycken? 
8. Vad gör du om tio år?
Bor i en lyxig våning i antingen Japan eller Tokyo tillsammans med någon jag älskar, skriver på en ny bästsäljare och jobbar som psykolog. Nej seriöst, det skulle vara drömmen. Men förhoppningsvis bort jag utomlands åtminstonde, och tillsammans med någon jag älskar!
9. Vilken är din bästa danslåt?
Well... Svårt. Jag lyssnar inte direkt på 'dansvänliga' låtar så har faktiskt ingen aning. Troligtvis någon lite nostalgisk!
10. Om du var skitbra på att sy, vad skulle du sy då?
Mina egna kläder! Så värt det egentligen, fatta vad underbart att kunna få göra precis de kläder man vill!

11. Hur skulle du hantera det om du vann typ 108 560 000 euro?

Först bli överlycklig, sen skulle jag spara mycket, skänka jättemycket till välgörenhet, köpa en proffesionell kamera och lära mig att fota professionellt, och sist bjuda min familj på en rundresa i Asien!

12. Vad tycker du om ordet hen?

Jag tycker att det är riktigt bra att ett sådant ord finns! Det behövs verkligen i många sammanhang.

13. Vilket är ditt bästa recept och varför, får vara mat eller bak?

Oj, svårt. Jag stresskriver det här så har inget riktigt svar... Men tror nog jag säger drömtårta, för det är enkelt, uppskattat, alla kan äta det om man använder margarin (nöt, mjölk och glutenfritt) och det är så sjukt gott!

14. Vad tycker du om köttkonsumtion?

Jag tycker vi äter alldeles för mycket kött, men det är inget ämne jag är insatt i.

15. Är du beroende av något?

Mobilen...

16. Vilken musik triggar din nostalgiska sida mest och varför?

Diary of Jane med Breaking Benjamin! Den spelade jag med mitt 'band' i fyran och det var så himla roligt. Jag har jättemånga underbara minnen från det! Det var dessutom den låten som fick mig att börja lyssna på det jag gör idag!

17. Vad gör dig riktigt förbannad?

Återigen en svår fråga. Egoism och överdrivet skryt är jobbigt, men kommer inte på något som gör mig riktigt skitförbannad.

18. Har du något riktigt bra husmorstips?

Hahaha jaa det har jag säkert, kommer inte på något nu men det kommer säkert in the heat of the moment senare!

19. Finns det någon reklam du tycker är riktigt bra?

Älskar seriereklam, som Ica eller Comviq!

20. Är du lik dig nu, som du var när du var barn?

Nej det skulle jag inte säga, det är klart att jag har förändrats. Men samtidigt finns ju delar av mitt gamla jag kvar, som att jag älskar att läsa och vara ensam (har varit sån ända sen jag var bebis typ). 


Snabbt

Tänkte bara titta in lite snabbt innan jag däckar av trötthet. Jag hade det superbra här med Masha, och sen hon åkte hem i onsdags har jag hunnit läsa en del och även plugga lite matte inför nationella på tisdag. Tyvärr har vädret varit ganska dåligt. Förutom idag har det varit väldigt mulet och hela tiden blåsigt. Dessutom har det mot slutet av veckan varit för varmt så först gick det knappt att åka för att sedan, när det frusit på, bli stenhårt och isigt. Så det var så där halvdassig skidåkning det här sportlovet.

Det är lite därför vi struntar i att åka er imorn och istället åker till Falu för att lolla på VM. Det ska bli superkul! Ser verkligen fram emot det.
 RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu