Första advent och lussebak

Clara sov över här efter matchen igår (som vi inte ens ska nämna), det var supermysigt! Vi fick riktigt upp julstämningen genom att ligga och sjunga massa jullåtar hela tiden haha. Sedan bakade jag, pappa och mina syskon lussekatter! Vi brukar göra sådana som ser ut som riktiga bullar, och som har vaniljkräm i sig. De är riktigt goda! Dock vill Edvin göra tradiotionsenliga, så han gjorde en egen plåt. Jag gick runt med kameran hela tiden, så jag fick ett par bilder också (blir bildbomb här dock). Jag borde egentligen plugga för har fysikprov på tisdag och jag ligger extremt mycket efter, men jag bestämde mig för att ladda över bilderna till datorn och redigera dem istället. Äsch, det tar väl bara en halvtimme tänkte jag, jo men tjena, har suttit här i en och en halv timme nu...
Det är så himla mysigt att det är första advent idag! Älskar verkligen julen. Imorn är det december också, och dags för julkalendern på tv (måste ju titta, men ogillar starkt att den utspelar sig på en strand i Kroatien) och paketkalender. Det är så mysigt att öppna ett litet paket eller se när Vendela eller Edvin öppnar ett litet paket famför julkalendern varje morgon. Nu är det bara tjugofyra dagar kvar till jul! Glad första advent!
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 
 
 

Day 30: Some things from your bucketlist

Idag är det sista dagen på min blogchallange! Trodde faktiskt aldrig jag skulle orka, och det känns som igår jag satt och skrev första dagen. Sjukt hur snabbt det har gått! Hela höstterminen har gått riktigt snabbt faktiskt, vi har gått i skolan i tretton veckor liksom, och det känns som typ en! Det är ju första advent idag, så det är snart jul dessutom. Helt sjukt, men minst lika underbart.
 
Men tillbaka till dagens challange då. Some things from your bucketlist... Vi diskuterade faktiskt det här i skolan för några dagar sedan, och då kunde jag inte komma på så mycket faktiskt. Många vill ju typ hoppa fallskärm eller bungyjump, men jag som inte ens klarar fritt fall skulle aldrig göra något sådant... Jag har massa smågrejer på min bucketlist, som olika bakverk jag vill göra. Till exempel polkagrisar, men det gjorde jag faktiskt förra året! Det blir det i år igen, och då hoppas jag att det blir bättre. 
Men här kommer tre grejer:
1. Bli sjuspråkig. Jag har nu på senaste tiden börjat älska språk, även fast jag alltid tyckt det varit väldigt coolt. Det är så att jag skulle kunna tänka mig att bli professor i språk, det är på den nivån haha. Men jag skulle verkligen vilja prata massa språk. Just nu är det sju jag har planer på att kunna/lära mig (plus att jag älskar siffran sju så det känns typ passande): spanska, japanska, kinesiska, ryska, persiska och såklart svenska och engelska. Det är verkligen en dröm för mig, att kunna prata sju språk!
2. Besöka alla världsdelar. Jag vill resa, massvis! Det har jag nämnt massor av gångern den här månaden, men det finns så himla många platser jag vill besöka, kulturer jag vill upptäcka och människor jag vill träffa. Och absolut inte lyxresor, barnhotell med all inclusive liksom, utan på riktigt! Jag vill åka till ställen där mycket få turister har varit, där man inte pratar engelska och det den gamla, orginalkulturen finns kvar. Det finns så mycket mer att upptäcka i världen än detta lilla, tråkiga Uppsala där jag är fast just nu!
3. Något jag velat göra väldigt länge är att hjälpa flyktingbarn, tex låta dem bo hos mig. När jag flyttar hemifrån och står stadigt med familj och jobb skulle jag vilja vara aktiv inom det, och hjälpa tex rädda barnen eller vilken organisation det nu är som sköter sådant att ta hand om ensamkommande barn och ungdomar och hjälpa dem till ett så stabilt liv som möjligt här i Sverige. Det känns meningsfullt, och jag skulle väldigt gärna vilja göra det!
 
Ja, det var väl tre grejer... När jag tänker efter kanske jag kan hitta fler grejer jag vill göra, men dessa är de tre som ligger mig varmast om hjärtat och som jag velat göra väldigt länge. 
 
 

Day 29: Your favourite place on earth

Det är utan tvekan vårt sommarställe, i Ljunghusen. Det var det första stället som kom upp i mitt huvud när jag såg den här uppgiften. Jag mår aldrig så bra som jag gör i Ljunghusen, och jag längtar tillbaka dit så fort vi har åkt därifrån varje sommar. Jag blir alldeles melankolisk när vi åker förbi Annas bageri, Opas bro, Toppen och alla andra ställen på väg bort. Jag saknar det just nu också. Havet, huset, allt. Jag saknar att ligga på stranden vid Parkvägen, jag saknar att cykla ut på piren och titta på solnedgången en varm kväll, jag saknar att åka till Märthas genom moln av knott efter middagen, jag saknar att cykla ut till Skanör, jag saknar att äta glass på Aldos, jag saknar att spela kort vid det bruna bordet, jag saknar att splela golf på Ljunghusens gk. Jag saknar allt. Det är verkligen världens bästa, vackraste och underbaraste plats!
 
Alla bilder är tagna i Ljunghusen!
 
 
  
  
   
  
  
  
 
   

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu