Helg

 
Jag har haft en väldigt bra helg nu, framför allt för att jag vet att jag inte har mycket kvar nu och allt, all stress, all oro, allt, bara släpper. Jag får nästan dåligt samvete för att jag inte pluggar, jag menar något måste jag ju ha glömt? Men nej, och jag har verkligen bara kunnat ta det lugnt den här helgen, så himlans underbart. 
 
Igår hade vi avslutning för säsongen med laget. Först åkte vi till Alborgen, vilket var jättekul. Det är likt Fångarna på fortet, dvs att man ska klara av olika utmaningar i olika rum. Vi var väl sådär halvbra heh, men jag hade kul i alla fall! Därefter åkte vi till Delizia och åt middag, pizzabuffé. Jag hade självklart jättetrevligt. Det kommer kännas konstigt att inte träffa alla dessa människor igen, vissa som jag spelat med i tio år, vissa som jag spelat med under kortare tid. Innebandyn har ju varit en del av mitt liv i mer än hälften av det så såklart det känns konstigt att sluta. Men samtidigt känner jag mig ganska mätt på det just nu, det känns som en bra tid att sluta. Självklart kommer jag sakna det väldigt mycket!
 
Idag började jag med att träna, får verkligen mer tid till det nu när jag inte behöver ägna all min tid åt att plugga, vilket är jätteskönt. Sen efter lunch träffade jag Masha och vi trotsade blåsten och cyklade ner till stan. Där blev det maaassvis med shopping, för båda två. Jag har en lista på mobilen med grejer jag vill ha, men jag köpte en av dem... Och kom hem med sju andra plagg istället hehe. Och jag har använt studiebidraget redan innan juni ens börjat! Herregud, hur ska jag klara det här?! Jag som inte ens fått sommarjobb (och ja jag börjar få så jävla mycket panik över det). När jag kom hem från stan cyklade jag och pappa och tittade på mammas konsert, och nu har jag bara tagit det lugnt hemma. Imorn och tisdag slutar vi jättetidigt, så jag ska ner på stan för att lämna tillbaka lite från idag och köpa det jag behövde istället hehe, och låna böcker på biblioteket. Nu blir det Doctor Who!

Så bra dag


Det märks att det börjar bli sommar, både med vädret och skolan. Vi har så många inställda lektioner att jag började klockan ett idag och endast hade matte! Helt underbart. Hann faktiskt träna imorse också, så det kändes bra. Imorn är jag faktiskt helt ledig pga alla inställda lektioner. Ska träna då också hade jag tänkt, men måste plugga och städa lite också. Men äsch, jag hinner säkert med allt!
 
Idag eftet japanskan (där vi fick köra じゃんけん, janken, sten sax påse på japanska, hela lektionen) firade jag med Emma att skolan snart är slut och att det knappt är något skolarbete kvar. Vi har varje gång vi gått förbi Subway under hela året sagt hur gott det luktar, så vi köpte med oss mackor och satte oss vid ån. Sen tänkte vi lyxa till det med jordgubbar och glass, men det hade blivit kallt så vi gick och satte oss på Årummet istället. Egentligen firade vi väl lite i förväg men vad gör det när nästan all skolstress släppt? Har iofs en svenskauppsats till imorn (som dock bara behöver det där lilla extra) och ett historiaprov på tisdag (som jag inte ens behöver plugga till då det är ett kompletteringsprov alla skulle göra, men som jag egentligen inte ens behövde då jag redan prickat in allt tydligen). Supermyisgt var det i vilket fall som helst!

Nu ligger jag i sängen och ska strax släcka. Lånade ju alla böcker i Torka aldrig tårar utan handskar i förrgår, och jag har läst varje ledig sekund sedan dess. Har redan kommit en bra bit in i tredje och sista boken. Det var faktiskt länge sedan jag sträckläste och verkligen njöt av att läsa, men dessa böcker alltså. De är helt fantastiska. Jonad Gardell skriver som en gud, så vackert, och varje sida berör mig något kolossalt. Just nu ligger jag alldeles tårögd efter att ha gråtit massor på grund av dem. Jag kan ärligt säga att de är de andra böckerna jag någonsin gråtit till, och jag har läst tusen och åter tusentals. Jag kan inte förstå att jag inte läst dem tidigare, att jag missat ett sådant mästerverk. Jag skulle kunna skriva mycket mer, men sparar det till recensionen jag skriver senare. Dessa är verkligen, utan nån tvekan alls, några av de bästa böcker jag läst i hela mitt liv. 

Inga fler, någonsin

Idag fick jag helt utan förvarning reda på en otroligt hemsk sak. Jag fick reda på att Studio Ghibli troligtvis har publicerat sin sista film någonsin. Någonsin. Jag vet att jag är väldigt mycket efter med att inse det här, men asså... Wow. Jag började seriöst att gråta. Alltså inga fler Ghiblifilmer? Inga alls?! Jag håller alla tummar och tår för att det endast är en lång paus och inte är för alltid, trots att Hayao Miyazaki har gått i pension. Det skulle vara för hemskt annars. Nu låter jag överkänslig men jag är en sån himla Ghiblinörd, de är verkligen mina absoluta favoritfilmer. Skulle kunna skriva värsta uppsatsen om hur ledsen jag är just nu, men då kommer jag bli alldeles deprimerad. Nej usch och fy fan, tänker titta på fler stycken nu i helgen och gråta. Inga fler någonsin, jag kan inte fatta det. 
 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu