Det gick bra!!

Åh vad lättad jag är. Fysikprovet gick jättebra!! Allt slit var inte i onödan. Min lärare, som också är min kontaktperson och därför tar extra hand om mig, kom ofta fram och hjälpte mig. Han gav mig aldrig svar på frågorna utan sa bara till om jag gjorde rätt eller fel utan att säga mer. Så på det sättet fick jag reda på att jag har rätt på de två första frågorna och allt utom sista delen på den sista, vilket jag inte vet om jag har rätt på eller inte då han inte kom fram på den. Och det som är så skönt är att jag hade klarat det utan hans hjälp också, det sättet han hjälpte mig på gjorde mig bara säkrare på det jag redan gjort. Sen var det kul att eftersom fysiken sista lektionen istället blev matte som jag inte behöver gå på då jag har matte med andra kursen, så tilläts jag att gå hem vilket gjorde de andra i klassen avundsjuka och de frågade varför (skämtsamt såklart). Då säger min lärare inför hela klassen att jag gjort provet och som mycket endast haft fel på sista delen på sista uppgiften, och då jag precis är på väg ut genom dörren hör jag hur stora delar av klassen börjar applådera och ropa imponerat. Så jag är lite stolt... Trodde inte jag skulle ha en chans på något prov här någon gång, men nu har jag stor chans att få alla rätt på ett!
 
Nu måste jag fokusera på matten. Det provet är på måndag och egentligen borde jag plugga nu men tror inte jag orkar. Det är trots allt fredag och jag sov bara fyra och en halv timme i natt pga att jag pluggade tills klockan var över två. Somnade faktiskt på siestan idag också och det är första gången jag gjort det någonsin, har aldrig kunna sova mitt på dagen. Så ni förstår hur trött jag var. Valde att gå till gymmet instället för att plugga matte idag också, både för att jag inte har gymmat på en vecka och inte kommer att kunna göra det på ytterligare en vecka pga matten och kemin, och för att de två senaste matteproven jag gjort har jag fått mellan 8,5-9 av som mest 10  (vilket är betygssystemet, och en 9a är tydligen ett riktigt bra betyg) och min lärare vet lite vad jag går för, så känner att jag kan vila idag. Kanske får unna mig att tycka att jag förtjänar det. Nu är jag otroligt trött men ska skicka ett mail hem till familjen och sen sova. Ska upp tidigt imorgon för att gå med Juliana till ett museum om Valencias historia, och sen stannar jag nog hos henne och då har jag ingen aning om när jag kommer hem. Slutar det som förra helgen sover jag över där... Men inte imorn hoppas jag, hur kul det än är, för måste verkligen fokusera på matten. Nej nu ska jag stressa ner för en kväll och försöka somna innan midnatt (lycka till med det). Inte har jag bilder heller och är för lat för att gå till rummet och hämta mobilen som ligger på laddning för att redigera en. Så det blir en bra låt helt enkelt, en av mina absoluta favoriter av Micheal Jackson som jag för övrigt börjat lyssna på igen! 
 

Sista dagen och lite Jane Eyre-babbel

Idag är det sista möjligheten för mig att plugga fysik innan provet imorgon. Det känns halvt katastrofalt och halvt helt okej. Jag frågade i alla fall min lärare idag om mer exakt vad som skulle komma på provet, eftersom det är så fruktansvärt mycket för mig att plugga in med tanke på allt jag missar/missat på grund av språksvårigheterna. Jag borde egentligen ha börjat för länge sedan men jag tillät mig själv att titta på ett avsnitt Grimm och sen var jag fast med datorn. Igår lyckades jag bara sitta uppe till knappt midnatt också så ikväll får jag ta i extra. Vill såååå gärna träna, har inte gjort det sedan i fredags och då efter två riktigt bra träningsveckor så det känna lite surt. Men jag måste lägga skolan före just nu, annars är jag helt körd. 

Kanske ska skriva något om annat än fysik också. Vad händer mer? Jo, idag hade jag engelskaprov. Det gick bra, det är väldigt lätt här och för att vara ärlig pluggar jag aldrig, inte heller till denna gång. Var klar efter en halvtimme och satt resterande tiden och kluddrade på min hand och arm. Gör det jätteofta eftersom jag ofta får mycket tid över på lektionerna, så tror folk börjar bli vana haha. Fick i alla fall jättemånga komplimanger idag och de flesta trodde det var en riktig tatuering. Kanske inte sådär jättebra om nunnorna trodde det också haha... 
Vi hade också vår Hamletteater idag. Det gick helt okej. Jag lyckades bli arg och dessutom helt utan att skratta trots att jag kör med Juliana, så får vara nöjd. Vår lärare hade inget negativt att säga heller. 
Vad mer? Har målat naglarna (svarta såklart) för första gången på evigheter och har tittat på Jane Eyre som av en slump gick på tvn när jag satte på den. Är så svag för Jane Eyre, det kan vara den bästa boken jag någonsin läst. Började nästan gråta när Mr Rochester säger citatet på bilden nedan, förstår ej hur jag kan vara så blödig för det är jag inte annars. Men kan knappt förklara i ord hur mycket jag tycker om boken, och filmen var inte dålig den heller. Önskar bara att de gjort Micheal Fassbender (Mr Rochester)  fulare, eller i alla fall mer grovhuggen, för det är så han beskrivs i boken, och att man skulle sett hans skador mer i slutet. Men annars var den bra! Det är bara det att jag verkligen älskar att huvudkaraktärerna beskrivs som fula och alldagliga istället för vackra som i alla andra böcker och att kärleken mellan dem är precis lika stark även efter branden på Thornfield Hall och vad den gjorde med Mr Rochester. Nej nu ska jag sluta babbla för annars kommer jag att fortsätta i en evighet. Tror faktiskt att om man kollar tillbaka i kategorin böcker så har jag skrivit någon slags lång analys om Jane Eyre också så det får definitivt räcka... Nu ska jag plugga optik!

Min hand. Kommer aldrig att tatuera handen bara för att kunna fortsätta göra dessa saker...

Jane Eyre.

Mitt favoritcitat från boken.

 Några typiska uppgiftet som vi arbetar med.

Vinst

Idag är jag väldigt trött, vilket kanske inte är så konstigt då jag satt uppe med fysiken till 1 igår. Tänkte att jag skulle sitta längre men kände verkligen inte att jag fick något gjort så det var bättre att lägga mig. Idag fick jag en smärre chock när min kemilärare sa att jag skulle göra prov på följande timme, något jag inte hade någon aning om. Dock fick jag ha böcker, och det handlade endast om att bygga formler, något som jag bett om att få lära mig tidigare. Men det var så fruuuktansvärt svårt och gick väldigt, väldigt dåligt, vilket i och för sig inte är så konstigt när jag aldrig fått någon genomgång och bara får böckerna i handen. Jag visste ju ädå inte hur man gjorde. Sen har ännu ett prov lagts på min redan ganska tunga börda. Vi har kemiprov (på riktigt denna gång, med min klass och inte en annan som det var idag) på torsdag nästa vecka, och det innebär alltså att jag har fysik, kemi och matteprov på minst tre kapitel vardera på mindre än en vecka. Kuuuul.
 
Matchen igår var väldigt rolig. Äntligen fick de vinna en match, det var minst sagt behövligt. Det var en bra match också och jag var på jättegott humör när jag kom hem. Ser fram emot nästa match som är mot Barcelona den 7e februari. Hoppas vi ska gå. Tror det för min värdbror Victor är ett stort Barcelonafan men min värdpappa Victor (ja de heter samma sak vilket är lite krångligt) har sagt att han inte tål Barcelona då han hejar på Real Madrid... Så han kanske föredrar att stanna hemma haha. Nu ska jag kolla på ett avsnitt Grimm och sen försöka lära mig hur jag ska lyckas plugga in nio kapitel och kemin jag gjorde idag på knappt tio dagar... 
 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu