Ebbagabriella

Hallonmousse med passionsfruksgelé på browniebotten
  
  
  
Här kommer receptet på tårtan jag gjorde för några veckor sedan, ni vet den som skar sig och istället blev melerad? Det var väldigt god och rekommenderas verkligen, men jag hoppas att ni lyckas bättre än jag med moussen... Jaja jag ska inte klaga mer (även fast jag inte har nån aning hur det gick till, är såå förbryllad), det var första gången! Här är i alla fall receptet:
 
Ingredienser:
 
Browniebotten:
150 g mörk choklad
100 g smör
2 ½ dl strösocker
2 ägg
1 ½ msk vaniljsocker
1 krm salt
1 ½ dl vetemjöl
smör till formen
 
Hallonmousse:
ca 350-400 g frysta hallon
1 ½ dl gelésocker multi
3 tsk vaniljsocker
4,5 dl vispgrädde
 
Passionsfruktsgelé:
6 passionsfrukter
3 gelatinblad
3 msk strösocker
3 ½ msk vatten
 
Browniebotten: Jag gjorde den här en dag i förväg och det fungerade utmärkt, och var väldigt smidigt då man slapp vänta på att den skulle svalna. Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen och smöret i vattenbad. ta från värmen och tillsätt sockret, rör tills det är jämnt fördelat. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Tillsätt vaniljsocker och salt, och vänd sist ner mjölet. Häll smeten i en rund form , ca 22 cm i diameter, smord med smör och med bakplåtspapper på bottnen. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. 
Hallonmousse: Mixa hallonen med en stavmixer (värm dem gärna lite i mikron först så att det inte blir för jobbigt för mixern). Passera genom en finmaskig sil. Koka upp den nu släta hallonpurén med gelésockret. Ta från värmen och rör ner vaniljsockret. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i hallonpurén när den börjat stelna, men fortfarande är lite rinnig. Bred moussen över bottnen (låt formens kant sitta kvar) och förvara i kylen minst tre timmar och gärna över natten. 
Passionsfruktsgelé: Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i fem minuter. Gröp ur passionsfrukterna och koka upp fruksköttet/saften tillsammans med socker och vatten i en kastrull. Ta åt sidan, tillsätt gelatinbladen och låt svalna. Rör då och då. Låt svalna tills det är tillräckligt kallt för att hällas på moussen. Låt stå i kylen minst en halvtimme.
Servera som den är, eller servera eller garnera med hallon och vispgrädde. 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress