Detective Conan

Detective Conan (också kallad Case Closed) handlar om Shinichi Kudo, som går i andra ring på gymnasiet. Han är en ganska känd detektiv med en otrolig talang, och man slutar aldrig förvånas över hans skicklighet. En dag är han med sin barndomsvän Ran på en nöjespark när någon blir mördad. Shinichi klarar av fallet med lätthet, men blir misstänksam på ett par helt svartklädda typer och följer efter dem. Hans misstankar visar sig vara riktiga - de har utövat utpressning på en direktör. Helt plötsligt får Shinichi ett slag i huvudet och matas med en drog. Drogen var menad att döda honom, men istället krymps han till ett barn! Shinichi skaffar sig då ett alias, Conan Edogawa, med hjälp av sin vän Doktor Agasa. Han flyttar därefter in hos Ran och hennes pappa, som arbetar som detektiv men är helt oduglig. Ingen utom Conan själv och Doktor Agasa vet om Conans egentliga identitet. Nu börjar Conan/Shinichi lösa fall genom Rans pappa, Kogoro Mori, samtidigt som han för en ständig kamp för att få sin riktiga kropp och sitt liv tillbaka.
  
Det här är en av de första mangorna jag började läsa, och jag tycker verkligen om den här! Den utspelar sig i nutid, med inga övernaturliga effekter alls (utom drogen och kanske lite andra småsaker som det brukar vara i spion/mysterieböcker). Den fokuserar istället nästan helt på alla fall som Conan/Kogoro Mori löser, deras liv utanför och även på Conans jakt efter Ligan, som förgiftade honom. Fallen är helt otroligt fantasifulla och jag har aldrig, efter 800 kapitel, kunnat lösa ett själv. De är så otroligt smarta och listiga varje gång, det är verkligen otroligt roligt att läsa! Den är inte speciellt brutal, även om det kan verka så med alla mordfall, men det är mycket mindre än ett kriminaldrama på tv. Jag tycker verkligen om den här serien, och har inte tröttnat ens efter de ca 800 kapitel som finns nu. Än verkar inte heller slutet finnas inom sikte... Det är väldigt kul att den inte bara fokuserar på monster, Shinigamis, övernaturliga krafter och andra vanliga saker i mangor, utan att den har en så ovanlig handling. Jag rekommenderar verkligen den här till alla! De flesta åldrar borde kunna läsa den och även ni som inte vill ha en så övernaturlig manga - den här har inget sådant vilket är jättebra!
 
Conan och Shinichi
  
Conan och Shinichi
  
Shinichi och Ran
  
huvudkaraktärerna, i förgrunden Conan, Shinichi, Ran och Kogoro, och nere till vänster detektivbarnen som hjälper Conan att lösa fall när han har krympt (de är hans vänner från skolan)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu